Γιώργος Γεωργαντάς: Κανένας επισιτιστικός κίνδυνος για την Ελλάδα – Υπάρχουν εναλλακτικές αγορές

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στην επισιτιστική επάρκεια της χώρας σε σιτηρά, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές αγορές από Ευρώπη και Αμερική, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε συνέντευξη που έδωσε τους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς έχει ήδη συναντήσει εκπροσώπους του Συνδέσμου Εισαγωγέων Δημητριακών και εκπροσώπους της Αλευροβιομηχανίας οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι υπάρχουν εναλλακτικές αγορές από χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Σημείωσε δε ότι τα τελευταία 25 χρόνια δεν έχει γίνει εισαγωγή μαλακού σιταριού από τις ΗΠΑ! Και τόνισε ότι όπου χρειασθεί το ΥπΑΑΤ ήδη βοηθά και θα βοηθήσει για να γίνει με απρόσκοπτο τρόπο η εισαγωγή των ποσοτήτων που έχει ανάγκη η χώρα.

Όπως είπε ο ΥπΑΑΤ από τους 900.000 τόνους μαλακού σιταριού που χρειάζεται η χώρα, οι 250.000 τόνοι, δηλαδή το 30%, εισάγοντο από τη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ αν προστεθεί και η Μολδαβία το ποσοστό αυτό φτάνει στο 35%. Η Ελλάδα σε μαλακό σιτάρι παράγει μόνο το 10% των αναγκών της, ενώ σε σκληρό έχει επάρκεια παραγωγής και δεν κάνει εισαγωγές.

Ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής και υπογράμμισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί ο αγρότης που παράγει.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης–Νετανιάχου: Άμυνα, ενέργεια και τριμερής με Κύπρο στο επίκεντρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα (Πέμπτη, 24/9) συνάντηση...

«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα σε δύο Υπουργούς για τη στήριξη της κρουαζιέρας στην Πάτμο»

Σε μια σημαντική παρέμβαση προχώρησε ο Μάνος Κόνσολας προς...

ΕΛ.Α.Σ: Συγκροτήθηκαν οι συντονιστικές επιτροπές ανά την Ελλάδα – Όλα τα ονόματα – Ποιοι ειναι στα Δωδεκάνησα

Στη συγκρότηση των Συντονιστικών της Επιτροπών στις 59 εκλογικές...

Νέο εκλογικό τεστ για τον Μερτς: «Καλπάζει» το AfD στο Μεκλεμβούργο, η Αριστερά διεκδικεί το Βερολίνο

Στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, το CDU φαίνεται πιθανό να καταγράψει...