20.4 C
Rhodes
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Γ. Χατζημάρκος: Με προσήλωση και προτεραιότητα στηρίζουμε την Υγεία για να δημιουργούμε μέρες προσφοράς σαν την σημερινή

Η Περιφέρεια παρέδωσε στο ΕΚΑΒ Ρόδου ιατροτεχνικό εξοπλισμό

Γ. Χατζημάρκος: Με προσήλωση και προτεραιότητα στηρίζουμε την Υγεία για να δημιουργούμε μέρες προσφοράς σαν την σημερινή

Άμεσα ανταποκρίθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, στο αίτημα της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ σχετικά με τη χορηγία στον τομέα Ρόδου ιατροτεχνικού εξοπλισμού που θα ενισχύσει την προσπάθεια του φορέα στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος παρέδωσε σήμερα, στο ΕΚΑΒ Ρόδου, μεταξύ άλλων, σύγχρονο εξοπλισμό monitoring, κάθισμα μεταφοράς, παλμικό οξύμετρο, πολυθρόνα ασθενούς, πρόπλασμα αεραγωγού κ.α. Μαζί του βρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Χ. Γιασιράνη, ο υπεύθυνος ΕΚΑΒ Ρόδου, Χ. Τσιμπλέκας καθώς και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Σ. Τσιαντής.

«Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του ΕΚΑΒ για τη χορηγία εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς τον τομέα της Ρόδου ιατροτεχνικού εξοπλισμού, όπως πράττουμε με συνέπεια, με χαρά και με αφοσίωση από το 2015, όταν κάναμε τη συνειδητή επιλογή να διαθέτουμε σταθερά χρηματοδότηση στο ΕΚΑΒ και τη 2η ΥΠΕ για να δημιουργούμε μέρες σαν την σημερινή… Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα που προσφέρει το ΕΚΑΒ είναι καθοριστική για την πορεία της υγείας του τραυματία ή του ασθενούς. Είναι η ελπίδα, όταν την έχουμε περισσότερο ανάγκη. Η δέσμευση μας για τη συνέχεια, δεδομένη. Γιατί νοιαζόμαστε και γιατί πολύ περισσότερο εκτιμούμε τη δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι στο ΕΚΑΒ» δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Χατζημάρκος.

Πράγματι, η Περιφερειακή Αρχή είτε από το ΕΣΠΑ 2014-2020, στο οποίο κέρδισε την πρώτη θέση σε απορρόφηση πανελλαδικά είτε από δικούς της πόρους, έχει θέσει την ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας του ΕΚΑΒ, κρίσιμου παράγοντα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των νησιωτών, μεταξύ των πρωταρχικών της στόχων. Προσπάθεια που έχει επιφέρει α. δεκάδες ασθενοφόρα για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στα νησιά, μικρά και μεγάλα, β. νέο, σύγχρονο εξοπλισμό, όπως ενδεικτικά τους  σύγχρονους κλωβούς αρνητικής πίεσης για την ασφαλή διακομιδή των νησιωτών, όταν το ΕΚΑΒ είχε για όλη τη χώρα μόνο έναν, ακόμα και γ. επικουρικό προσωπικό Υγείας, για όσο το δυνατόν καλύτερη ανταπόκριση του συστήματος υγείας στους νησιώτες.

Η εν λόγω χορηγία καλύφθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2027…. θα κόψουν την κορδέλα του Νέου Νοσοκομείου στην Κω! Μέχρι τότε ο Θεός βοηθός!

Μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του κ....

Ξανά εκτός επιλογών τα Δωδεκάνησα για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνεται μια μεγάλη πολιτική μάχη,...

Στην 9η διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Oceans” (OOC-9), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε δύο θεματικά πάνελ συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος...