17.1 C
Rhodes
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δημοσκόπηση Opinion poll για αρχηγία ΚΙΝΑΛ – Δείτε ποιον προτιμάει το σύνολο των ψηφοφόρων και ποιον οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ

Μεγάλη δημοσκόπηση της OPINION POLL πραγματοποιήθηκε για τη διαδικτυακή εφημερίδα POLITICAL.

Στην περίπτωση του ΚΙΝΑΛ το ερώτημα ετέθη ευθέως αφού το θέμα της ηγεσίας έχει ανοίξει και συζητείται δημόσια και μαλιστα συνοδευόμενη από την σχετική ονοματολογία.Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν εκπλήξεις και ένα περίπλοκο σκηνικό μέσα στο ΚΙΝΑΛ.

Στο σύνολο της κοινής γνώμης πρώτος επιλέγεται ο Α. Λοβέρδος με 20.6% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Ν. Ανδρουλάκης με ποσοστά 17.6% και 13.4% αντίστοιχα. Ακολουθούν ο Π. Γερουλάνος με 5.2%, ο Γ. Καμίνης με 3.6% και η Ε. Καιλή με 3.2%, ενώ το 13.2% δήλωνε ΑΛΛΟΝ. Σημειώνουμε ότι στην περίπτωση του ΚΙΝΑΛ δεν απαντούσε το 23.2% ποσοστό εμφανώς χαμηλότερο απ΄ ότι συνέβαινε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ερμηνεύεται και από το γεγονός ότι για το ΚΙΝΑΛ το θέμα έχει ανοίξει, αλλά και από το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που δείχνουν δυνάμεις από όλο τον πολιτικό χάρτη για τις διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ.

Ανάμεσα στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ το προβάδισμα έχει ο Ν. Ανδρουλάκης με 26.7% , ενώ ακολουθεί ο Α. Λοβέρδος με 25.3% και η Φώφη Γεννηματά με 21%. Η κατάταξη στην τριάδα αποτελεί αντικειμενικά μια έκπληξη αφού η νυν Πρόεδρος εμφανίζεται τρίτη. Ακολουθούν ο Π. Γερουλάνος με 8%, ο Γ. Καμίνης με 3.5% και η Ε. Καιλή με 3%, ενώ το 6.3% δηλώνει ΑΛΛΟΝ. Μόνο το 6% δεν απαντούσε.

Ασφαλώς βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας διεκδίκησης που θα κριθεί σχεδόν ένα χρόνο μετά, τουλάχιστον με τα μέχρι σήμερα ανακοινωμένα. Φαίνεται πάντως ότι υπάρχει ένα κλίμα ανανέωσης στην ηγεσία του Κινήματος σε συνδυασμό με ένα προβληματισμό ότι το ΚΙΝΑΛ αδυνατεί μέχρι σήμερα να δείξει ότι μπορεί να προχωρήσει πιο δυνατά , παρά την σταθεροποίηση ή και την μικρή αύξηση των δυνάμεών του. Οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν πολλά με τις εσωκομματικές συμμαχίες και τον ρόλο των στελεχών που μετρήθηκαν αλλά και άλλων που συμπεριλαμβάνονται στον ΑΛΛΟΝ να καθορίζει τις εξελίξεις.

Πηγή: www.political.net.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουνάκης: Ψηφιακό Κράτος Μητσοτάκη 2.0 ή ψηφιακό μπάχαλο κόντρα στους επιχειρηματίες

Πάνε σχεδόν 2 μήνες  που η κυβέρνηση Μητσοτάκη με...

Συνάντηση Παναγιώτη Κουνάκη με το Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη

Με το Δήμαρχο Ρόδου, Αλέξανδρο Κολιάδη, συναντήθηκε ο υποψήφιος...

Το 2027…. θα κόψουν την κορδέλα του Νέου Νοσοκομείου στην Κω! Μέχρι τότε ο Θεός βοηθός!

Μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του κ....

Ξανά εκτός επιλογών τα Δωδεκάνησα για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνεται μια μεγάλη πολιτική μάχη,...