Δημόσια παρουσίαση και ανοιχτή διαβούλευση για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Ρόδου

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου ενημερώνει ότι την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026 και ώρα 14:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί Δημόσια Παρουσίαση και Ανοιχτή Διαβούλευση αναφορικά με την εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της πόλης.

Η μελέτη εκπονήθηκε στο πλαίσιο των αρχών του Σχεδιασμού Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και αφορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αστικό ιστό της πόλης της Ρόδου, με επίκεντρο την περιοχή της Πλατείας Κύπρου. Στόχος των προτεινόμενων ρυθμίσεων είναι η αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης, η βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και η ενίσχυση της προτεραιότητας του πεζού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι προτεινόμενες παρεμβάσεις και τα αναμενόμενα οφέλη τους, ενώ θα ακολουθήσει διαδικασία διαβούλευσης, στο πλαίσιο της οποίας οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν παρατηρήσεις, απόψεις και προτάσεις.

Η παρουσία και η συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων, επαγγελματιών, συλλόγων και πολιτών αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στον διάλογο για τη διαμόρφωση ενός πιο λειτουργικού, ασφαλούς και βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος στην πόλη της Ρόδου.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση για την Πολιτική Προστασία στην Κάρπαθο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Δήμο...

Δωρεάν Ιατρική Αποστολή στην Τήλο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

και την ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ»      Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω...

Νικητιάδης στη Βουλή: ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης...