Δύο εκατομμύρια ευρώ από τη Δημοτική Αρχή Ρόδου για εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σχολεία του νησιού

Με στόχο τη βελτίωση των σχολικών κτηρίων σε όλο το νησί, η Δημοτική Αρχή Ρόδου προχωρά σε εκτεταμένες εργασίες, συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν μονώσεις ταρατσών, επισκευές ή αντικαταστάσεις παραθύρων, δαπέδων, κιγκλιδωμάτων και φωτισμού, βελτιώσεις στις τουαλέτες, καθώς και εργασίες για την προσβασιμότητα σε σχολεία όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Η φροντίδα των σχολικών μονάδων αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Αλέξανδρου Κολιάδη, με στόχο να βελτιωθούν οι συνθήκες για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Παιδείας και εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό που υλοποιείται σταδιακά για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών κοινοτήτων. 

Το έργο θα εκτελεστεί με τη συνεργασία των Αντιδημαρχιών Τεχνικών Έργων και Υποδομών, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Μεσαιωνικής Πόλης καθώς και με τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι κάθε σχολείο της Ρόδου να γίνει πιο ασφαλές, πιο καθαρό και πιο λειτουργικό.

Σταματία Γιαννέλη

Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 προτάσεις κατέθεσε ο Μάνος Κόνσολας για να τεθεί σε νέες βάσεις η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας

Με μια νέα και στοχευμένη κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς...

Γιάννης Μαρίνος: «Ο Σωτήρης Βαγιανός μάς άκουσε, υλοποίησε και παρέδωσε ένα έργο ζωής για τη Σορωνή»

Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για τη Σορωνή...