Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα για να πολεμήσουν τους Ρώσους

 Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Μόσχα στο δραματικό του διάγγελμα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει.

Σε διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Μόσχα.

Σε διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Μόσχα.

«Διακόψαμε τις διπλωματικές μας σχέσεις με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.  Ο Ουκρανός πρόεδρος απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του με στρατιωτική πείρα και τους κάλεσε να σπεύσουν να υπερασπιστούν την πατρίδα. Επίσης ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να πάνε να δώσουν αίμα, αφού υπάρχουν τραυματισμένοι στρατιώτες στα νοσοκομεία. 

«Να είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε την Ουκρανία στις πλατείες των πόλεών μας» είπε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον λαό.

Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε και στον ρωσικό λαό, λέγοντας  ότι όσοι πολίτες δεν έχουν χάσει τη συνείδησή τους πρέπει να βγουν στον δρόμο και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: protothema.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιούνται κάτω από τα 80 δολάρια – Το βλέμμα των αγορών στα Στενά του Ορμούζτ Ορμούζ

ναλυτές της IG επισημαίνουν ότι βασικό σημείο τριβής παραμένει...

Τα Στενά του Ορμούζ αδειάζουν: Οι επιθέσεις και οι νάρκες παραλύουν τις μεταφορές πετρελαίου

Η κατάσταση ασφαλείας στα Στενά του Ορμούζ έχει επιστρέψει...

Εκρήξεις κοντά στο ξενοδοχείο όπου μένει ο Εμανουέλ Μακρόν στη Δαμασκό

Πηγή των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας κάνει λόγο για εκρηκτικούς...

Ισχυροί σεισμοί 7,5 και 7,2 ρίχτερ συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας

Δύο ισχυροί σεισμοί έπληξαν τη Βενεζουέλα την Τετάρτη, προκαλώντας...