Επαφές Προέδρου Ε.Κ.Ρ στην Αθήνα με το Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ, κο Πρωτοψάλτη, και το Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κο Βούρτση

Σειρά επαφών στην Αθήνα, είχε το προηγούμενο διάστημα ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ, Παναγιώτης Εγγλέζος, για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους της περιοχής μας. Έγινε συνάντηση με το Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ, κο Πρωτοψάλτη, που για άλλη μία φορά μάς δέχτηκε με μεγάλη χαρά σε σχέση με άλλους κυβερνητικούς παράγοντες που δεν δέχονται να μιλήσουν με συνδικαλιστές.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα της ένταξης της εποχικότητας, σε κατηγορίες εργαζομένων όπως οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο (αφορολόγητα), οι αμειβόμενοι οδηγοί ταξί και οι εργαζόμενοι σε τουριστικά γραφεία και σε γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων καθώς επίσης και το κτιριακό πρόβλημα του Ε.Κ.Ρ.

Ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ δεσμεύτηκε ότι το δίκαιο και χρόνιο αίτημά μας, θα το εισηγηθεί στα αρμόδια υπουργεία και από εκεί θα αξιολογηθεί ανάλογα η όλη διαδικασία ενώ σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα παρέλαβε τη μελέτη που ετοίμασε το Ε.Κ.Ρ και δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η επισκευή του.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ κάλεσε τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ να επισκεφθεί την περιοχή μας ώστε να διαπιστώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχικοί εργαζόμενοι και όχι μόνο. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κο Βούρτση, όπου συζητήθηκε το πάγιο αίτημα του Ε.Κ.Ρ για τη δημιουργία Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας στην περιοχή μας, θέμα για το οποίο θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα εκ νέου συνάντηση αφού οριστεί και ο Γενικός Διευθυντής της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιθεώρησης.

Ζητήθηκε δε από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ρ να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας με τη συμμετοχή κλιμακίων από την Αθήνα με μοναδικό σκοπό και στόχο να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία, πρόταση που έγινε δεκτή από τον Γενικό Επιθεωρητή. Σε όλες τις συναντήσεις ήταν παρόν ο συνάδελφος και Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων, συν. Μανωλικάκης Γιάννης.

Οι επαφές, οι συναντήσεις και η προσπάθεια σε κεντρικό επίπεδο θα συνεχιστούν μέχρις ότου επιλυθούν όλα τα προβλήματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να εγκατασταθεί μόνιμα στη Κω, την αντιπυρική περίοδο, πυροσβεστικό αεροσκάφος Air Tractor ή πυροσβεστικό ελικόπτερο»

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας,...

Γιάννης Παππάς: «Η Παναγία είναι κομμάτι της ψυχής των νησιών μας».

«Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια ημέρα ξεχωριστή για την Ορθοδοξία...

Σωτήρης Βαγιανός: Έμπρακτη στήριξη στον Άγιο Ισίδωρο – Οι ευχαριστίες του προέδρου Στέλιου Βονάκη

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση και τις θερμές ευχαριστίες του προς...

Σωτήρης Βαγιανός στον topfm: «Σπάμε» το φράγμα των 40.000 κυβικών λυμάτων στο Βόδι – Έναρξη έργων τον Οκτώβριο με 4 εκατ. ευρώ

Της Μαρίας Κυπριώτη Με μια ματιά: Υπερφόρτωση με τεράστιο όγκο λυμάτων: Οι...