Ι.Παππάς: Από τις 28/12 η έναρξη πίστωσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Έπειτα από ενημέρωση που έλαβε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η καταβολή 22,9 εκ. Ευρώ σε 10.075 ωφελούμενες επιχειρήσεις του Μεταφορικού Ισοδύναμου Επιχειρήσεων, σχετικά με τις δαπάνες του 2021, θα είναι άμεση.

Πιο συγκεκριμένα, η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων θα εκκινήσει στις 28/12/2022.

Όπως αναφέρει και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, παρά την δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση που υπάρχει, έχει καταφέρει να διατηρήσει ρευστότητα/πραγματικών πληρωμών ύψους 71 εκ. Ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση κατάργησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Όπως αναφέρει και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δρομολογεί αλλαγή της πηγής χρηματοδότησης (από εθνικό ΠΔΕ σε συγχρηματοδοτούμενο σκέλος), γεγονός που αναμένεται να μας δώσει ευχέρεια δημοσιονομικών κινήσεων το 2023.

Σε κάθε περίπτωση εντός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2023 θα καταβληθούν σημαντικά ποσά, επαναφέροντας την ομαλότητα στο χρόνο αποπληρωμής, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων αξιοποιούνται ορθά και στοχευμένα για τη μείωση των νησιωτικών περιφερειακών ανισοτήτων.

Παραμένουμε πιστοί στο κυβερνητικό έργο και στις εντολές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για στήριξη, των ασθενέστερων ιδίως, εν μέσω διαδοχικών κρίσεων.

Η δημόσια πολιτική της νησιωτικότητας πλέον εκφράζεται σε βάθος, έκταση και ποσότητα πόρων και εφαρμογή στοχευμένων πολιτικών.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστοδουλάκης – Νικητιάδης: Όχι στην άναρχη εγκατάσταση νέου αιολικού πάρκου στη Ν. Ρόδο

«Όχι στην άναρχη και καταστροφική ανάπτυξη στη Νότια Ρόδο...

Στη Νάξο ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης για τα 100 χρόνια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

Στη Νάξο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα...

Εκδήλωση – ομιλία για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παραπληροφόρηση

Επιστημονική συζήτηση για τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής και...

Στο «The London Food & Drink Festival 2026» στις 16–17 Σεπτεμβρίου 2026 στο εκθεσιακό κέντρο EXCEL στο Λονδίνο

Σεπτεμβρίου 2026 στο εκθεσιακό κέντρο EXCEL στο Λονδίνο. ​Η Περιφέρεια...