21.2 C
Rhodes
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κατάθεση Αναφοράς για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η υποστελέχωση του Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Ειρηνοδικείο Καλύμνου φέρνει στη Βουλή ο Νεκτάριος Σαντορινιός, καταθέτοντας Αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Δωδεκανήσου και Τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βασίζεται στην από 19/09/2022 επιστολή του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Κω, στην οποία και καταδεικνύονται αναλυτικά τα δυσλειτουργικά ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω της έλλειψης προσωπικού στις εν λόγω υπηρεσίες.

Σημειωτέον ότι για το Ειρηνοδικείο Καλύμνου προβλέπονται τρεις οργανικές θέσεις, εκ των οποίων μόνο μια είναι καλυμμένη, με την εργαζόμενη όμως να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από την έναρξη του δικαστικού έτους, ενώ πρόκειται σύντομα να μετατεθεί. Εργαζόμενοι του Πρωτοδικείου Κω έχουν επιφορτιστεί με επιπρόσθετες ευθύνες και αναγκάζονται να μετακινούνται σε εβδομαδιαία βάση ανάμεσα στα δυο νησιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φόρτο εργασίας και τις προθεσμίες προανακριτικών πράξεων, δικασίμων, κα.

Και ενώ οι υπάλληλοι της Κω, την ίδια στιγμή που στο επίσης υποστελεχωμένο Πρωτοδικείο του νησιού ο όγκος εργασίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα, προσπαθούν να συνεισφέρουν στην ομαλή λειτουργία των Δικαστικών Υπηρεσιών των δυο νησιών, για την μετάβαση τους δεν έχει καν προβλεφθεί η κάλυψη εξόδων μετακίνησης.

Τέλος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός επισήμανε σχετικά: «Η αγανάκτηση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Κω και η πρόθεση των εργαζομένων να προβούν σε άμεση κλιμάκωση των δράσεων διαμαρτυρίας, είναι απολύτως δικαιολογημένη. Ζήτησα από τον αρμόδιο Υπουργό ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί ώστε να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου αλλά και στις Δικαστικές Υπηρεσίες Κω. Τα προβλήματα στη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών εξακολουθούν να είναι πολύ σοβαρά. Η κυβερνητική ολιγωρία οξύνει την κατάσταση και πλήττει την ίδια την λειτουργία απονομής της Δικαιοσύνης».

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2027…. θα κόψουν την κορδέλα του Νέου Νοσοκομείου στην Κω! Μέχρι τότε ο Θεός βοηθός!

Μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του κ....

Ξανά εκτός επιλογών τα Δωδεκάνησα για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνεται μια μεγάλη πολιτική μάχη,...

Στην 9η διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Oceans” (OOC-9), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε δύο θεματικά πάνελ συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος...