Κικίλιας σε ΕΣΑμεΑ: Στόχος μας να γίνει η Ελλάδα προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες της

Η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη συνεργειών που θα έχουν ως στόχο τη διασφάλιση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα σε όλη την τουριστική αλυσίδα, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του Προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε κορυφαία προτεραιότητα της Κυβέρνησης τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για τον Προσβάσιμο Τουρισμό, με κεντρικό στόχο να γίνει η Ελλάδα προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες της.

Τόνισε ότι οι πολιτικές προσβάσιμου τουρισμού θα αναβαθμίσουν το τουριστικό μας προϊόν και θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο στη χώρα.

Όπως συμφωνήθηκε, στο πρωτόκολλο θα δοθεί έμφαση στην ολοκληρωμένη ενημέρωση για την προσβασιμότητα, στην ενσωμάτωση σχετικής εκπαιδευτικής ενότητας στις τουριστικές σχολές όλων των βαθμίδων και στην ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης ατόμων με αναπηρία σε τουριστικά επαγγέλματα και την υποστήριξη της απασχόλησής τους στην αγορά εργασίας.

Τέλος, αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση διεθνούς forum για τον Προσβάσιμο Τουρισμό που θα πραγματοποιείται ετησίως σε διαφορετική περιοχή της χώρας.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δρομολογείται  λύση για την αναγνώριση δημοτικών και αγροτικών δρόμων στα εκτός σχεδίου οικόπεδα»

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα,...

Γ. Νικητιάδης: Διάλογος τώρα για το Χωροταξικό Τουρισμού – Όχι τετελεσμένα για Ρόδο, Κω και Δωδεκάνησο

Την έντονη αντίδραση του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνου...

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσων: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες για πάντα.

Τώρα κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι αποτελούσε υποχρέωση της...