Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για την ενίσχυση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Καρπάθου

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής, Βασίλης Α. Υψηλάντης, βάσει της από 17.03.2026  επιστολής της Επάρχου Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου, σχετικά με την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Καρπάθου.

Η κοινοβουλευτική αναφορά αφορά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Καρπάθου, τα οποία επηρεάζουν άμεσα την αποτελεσματική αστυνόμευση τόσο στην Κάρπαθο όσο και στην Κάσο. Επισημαίνεται ότι ενώ προβλέπεται δύναμη πενήντα (50) αστυνομικών, σήμερα υπηρετούν μόλις τριάντα έξι (36), με σημαντικό αριθμό εξ αυτών να απουσιάζει λόγω αποσπάσεων ή αδειών, γεγονός που περιορίζει δραστικά την επιχειρησιακή δυνατότητα της Υπηρεσίας.

Μεταξύ άλλων, τίθενται ζητήματα που αφορούν την κάλυψη των αυξημένων αναγκών κατά τη θερινή περίοδο, τις μεγάλες αποστάσεις και τις ιδιαιτερότητες του οδικού δικτύου, καθώς και τη στελέχωση των αερολιμένων. Ειδικότερα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καρπάθου απαιτούνται επτά (7) αστυνομικοί ανά βάρδια, ενώ διατίθενται μόλις τέσσερις (4), γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει με προσοχή τα αιτήματα για άμεση ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης με μόνιμο προσωπικό, την πρόβλεψη θερινών αποσπάσεων από άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και την ίδρυση αυτοτελούς αστυνομικής υπηρεσίας στο Κρατικό Αεροδρόμιο Καρπάθου ή τουλάχιστον Αστυνομικού Σταθμού, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διασφάλιση της δημόσιας τάξης, της ασφάλειας πολιτών και επισκεπτών και της εύρυθμης λειτουργίας της περιοχής.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσων: Οι τοίχοι από μόνοι τους δεν θεραπεύουν κανέναν

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ Ο κ. Γεωργιάδης εγκαινιάζει το...

Δήλωση Χρήστου Ευστρατίου για τα αναπάντητα ερωτήματά του προς Βαγιανό – Παυλακίδη

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ...

Κώστας Σκανδαλίδης από την Κω: Κάλεσμα για ενεργό συμμετοχή και πρωτοβουλίες από τη βάση της παράταξης

Το πολιτικό διακύβευμα από τον Κώστα Σκανδαλίδη: Αδιαπραγμάτευτη παρακαταθήκη...

Δυο λόγια αντί επιλόγου… 61 χρόνια Έκθεση Κρεμαστής.   

Η ιστορία της συνεχίζεται… μόνο αν η Έκθεση ξαναβρεί...