Με απόφαση του Μάνου Κόνσολα αυξάνεται ο αριθμός συμμετοχής των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

Μια σημαντική αλλαγή θα έχει η προκήρυξη για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του τουρισμού.

Με απόφαση που υπέγραψε χθες, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, διπλασιάστηκε φέτος η ποσόστωση για τη συμμετοχή των ανέργων στα προγράμματα μετεκπαίδευσης από το 20% στο 40%, ενώ αυξήθηκε και το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, από τους 12 μήνες στους 18 μήνες.

Οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν επιβεβλημένες σε αυτή τη χρονική συγκυρία, αφού πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ανέργων στον τομέα του τουρισμού, να συμμετέχουν στα προγράμματα μετεκπαίδευσης και επανακατάρτισης.

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η προκήρυξη που θα συμπεριλάβει και τις συγκεκριμένες αλλαγές.

Θα λειτουργήσουν 33 τμήματα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, στις ακόλουθες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Άργος, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα.

Σε δήλωση του ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας , τονίζει:

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες, να στηρίζουμε αυτούς που πραγματικά έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Φέτος, τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού θα συνδεθούν με μια σημαντική αλλαγή: την ειδική μέριμνα για τους ανέργους, αφού διπλασιάσαμε την ποσόστωση για τη συμμετοχή τους και διευρύναμε τον αριθμό και τις κατηγορίες ανέργων που μπορούν να ενταχθούν σε αυτά τα προγράμματα.

Παράλληλα, η παρακολούθηση των προγραμμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, που η λειτουργία της αποτελεί πρότυπο».

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Περιφέρεια ζήτησε και έλαβε απαντήσεις από τη ΔΕΥΑΡ – Απαντήσεις αναμένει και η κοινωνία της Ρόδου

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου...

Βαγιανός: “Μόνο με το ψέμα ζούμε”

Αυτός θα έπρεπε να είναι ο τίτλος της συνέντευξης...

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πεντασέλιδη αυτοαποθέωση του Σωτήρη Βαγιανού

Κώστας Ταρασλιάς για Σωτήρη Βαγιανό: “Ας καθαρίσει πρώτα τις...

Σεισμός 4 Ρίχτερ δυτικά της Χάλκης

Σεισμός 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:32 το μεσημέρι του Σαββάτου...