Με την θεατρική παράσταση «Πηνελόπη: τότε που σε περίμενα για πάντα» ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 

Οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Ρόδου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ολοκληρώνονται με τη θεατρική παράσταση «Πηνελόπη: τότε που σε περίμενα για πάντα» το Σάββατο 22 Μαρτίου 2025 στο Αμφιθέατρο του «Ροδίων Παιδεία»στις 8:00μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Η παράσταση παρουσιάζει τις μορφές άυλης βίας που υφίσταται μία γυναίκα, μέσα από τη στέρηση της επιλογής, την καταπίεση, την απαγόρευση αυτοδιάθεσης, την εγκατάλειψη και την υποταγή σε κοινωνικά στερεότυπα του φύλου. Ο μύθος της Πηνελόπης παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια της ίδιας της ηρωίδας και προέρχεται από το βιβλίο «Η Γυναίκα του Άλλου Μύθου» εκδ. Gutenberg-Δαρδανός και το ομώνυμο διήγημα του Σπύρου Συρόπουλου, καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ερμηνεύει η Θεατρική Ομάδα του ΠΜΣ «Αρχαίο Θέατρο: Εκπαιδευτικές και Φιλολογικές Προσεγγίσεις» του Τμ. Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Την άρση των εμποδίων για την άμεση λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού στην Κάσο, ζητά ο Μάνος Κόνσολας»

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύει, με κοινοβουλευτική...

Διευκόλυνση στη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου για τους πολίτες που έχουν αστυνομικές ταυτότητες παλαιού τύπου»

Κύριε Υπουργέ, Όπως είναι γνωστό η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων...

Απάντηση σε ανακοίνωση των πληρεξουσίων δικηγόρων του Δημάρχου Πάρου

Ως νομική σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ Νοτίου...