17.7 C
Rhodes
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Οι επενδύσεις στον τουρισμό υγείας και στον ιαματικό τουρισμό εντάσσονται στις στρατηγικές επενδύσεις»

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι υλοποιείται μια βασική προγραμματική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας που είχε ενταχθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα για τον τουρισμό, του οποίου είχα την τιμή να έχω την ευθύνη ως Τομεάρχης Τουρισμού.

Αναφέρομαι στην ξεκάθαρη δέσμευσή μας ότι οι μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στον τουρισμό υγείας ή στον ιαματικό τουρισμό θα πρέπει να εντάσσονται στις στρατηγικές επενδύσεις προκειμένου να προχωρούν με ταχύτητα και ευελιξία.

Αυτό γίνεται πραγματικότητα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης», τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας, απομένει ακόμα, προκειμένου να λειτουργήσει ενισχυτικά, η επικαιροποίηση και ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την πιστοποίηση των παρόχων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί.

«Η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις. Από μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα αυξήσουν το ΑΕΠ και κυρίως θα υλοποιηθούν γρήγορα και χωρίς εμπόδια.

Αυτή είναι και η φιλοσοφία των στρατηγικών επενδύσεων», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι οι στρατηγικές επενδύσεις ενισχύονται πλέον με τέσσερις άξονες κινήτρων που περιλαμβάνουν:

– Κεφαλαιακή ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης, επιδότησης leasing και κάλυψης του μισθολογικού κόστους.

– Ευέλικτες και ταχύτατες διαδικασίες αδειοδότησης και χωροθέτησης και τα φορολογικά κίνητρα που ήταν και παραμένουν σε ισχύ.

Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, ότι στις στρατηγικές επενδύσεις εντάσσονται επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, που περιλαμβάνουν και υποδομές  αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό.

Επίσης, κρίνεται ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι μέσα από το νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, προωθείται και ενισχύεται το πλαίσιο για τις Εταιρείες-Τεχνοβλαστούς, που μπορούν να δημιουργηθούν από  ερευνητές Ερευνητικών Κέντρων, Καθηγητές Πανεπιστημίου ή από ερευνητικό ή ακαδημαϊκό προσωπικό κάθε βαθμίδας προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Η χώρα μας βρίσκεται στην 20η θέση του Ευρωπαϊκού δείκτη καινοτομίας και στην 47η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη και πρέπει άμεσα να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Επισκέψεις εργασίας πραγματοποίησε ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής...

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας: «Είσαστε η ελπίδα, που όλοι χρειαζόμαστε»

Με λόγια ενθουσιασμού και υπερηφάνειας, συνεχάρη τις Τελχινίδες, ο...

Κλάδεμα των δέντρων επί της οδού Θεοτοκοπούλου

Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, θα...