Ο Δήμος Ρόδου τοποθετεί 60 Έξυπνες Στάσεις Λεωφορείων εντός πόλεως

Ο Δήμος Ρόδου προβαίνει άμεσα στην εγκατάσταση εξήντα «έξυπνων» στεγάστρων λεωφορείων εντός πόλεως, καθώς η Δημοτική Επιτροπή στη συνεδρίασή της τη Δευτέρα 23 Ιουνίου ενέκρινε το αποτέλεσμα του σχετικού διαγωνισμού στο πλαίσιο του οποίου αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου.

Το έργο θα επεκτείνει το υφιστάμενο σύστημα τηλεματικής των δημοτικών συγκοινωνιών με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 189.800 € χωρίς ΦΠΑ (235.352 € με ΦΠΑ 24 %). Xρηματοδοτείται κατά 150.000 € από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» του Υπουργείου Εσωτερικών (ΠΔΕ ΣΑΕ 055-2017ΣΕ05500010), ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από ίδιους πόρους του Δήμου Ρόδου, σύμφωνα με την απόφαση 640/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση 60 στεγάστρων, τα οποία είναι εξοπλισμένα με φωτοβολταϊκό πάνελ για ενεργειακή αυτονομία, φωτισμό LED, θύρες φόρτισης έξυπνων συσκευών, καθώς και εργονομικό σχεδιασμό πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία. 

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, το δίκτυο θα συνδεθεί απευθείας με την υπάρχουσα κεντρική πλατφόρμα τηλεματικής, παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες δρομολογίων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε οκτώ (8) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής, ενώ η διαδικασία κατακύρωσης βρίσκεται ήδη σε τελικό στάδιο και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Η τεχνολογία των «έξυπνων» στάσεων αναμένεται να αναβαθμίσει την καθημερινή εμπειρία του επιβατικού κοινού, να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα του δημοτικού δικτύου μεταφορών και να ενισχύσει την ασφάλεια στις στάσεις των λεωφορείων μέσω επαρκούς φωτισμού και άμεσης ενημέρωσης.

Με τη στήριξη του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II», ο Δήμος Ροδίων συνεχίζει να επενδύει σε σύγχρονες, βιώσιμες και προσβάσιμεςυποδομές που ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες του νησιού.

                                                Στέργος Παπαστεργής

                          Εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος Δ.Ε. Καμείρου

                                                      & Συγκοινωνίας

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αλήθεια για τις ανεμογεννήτριες  απέναντι στις γκρίζες ζώνες του λαϊκισμού και της πολιτικής υποκρισίας

Οι 46 ανεμογεννήτριες που είναι εγκατεστημένες στη Νότια Ρόδο,...

Προώθηση του Aegean Cuisine μέσω του έργου REVIVE 

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. ανακοινώνει...

Ο Γ. Νικητιάδης στις εκδηλώσεις τιμής για την 8η Μαΐου 1945 στη Σύμη

Στις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου Σύμης για την 81η...