20.8 C
Rhodes
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στο γραφείο του Περιφερειάρχη

Γ. Χατζημάρκος: Ευχαριστώ τον Υπουργό για την αδιάλειπτη προθυμία του να στέκεται στο πλευρό μας για την κάλυψη των αναγκών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου

Στο γραφείο του υποδέχθηκε, σήμερα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, με την άφιξή του στη Ρόδο, όπου βρίσκεται ως προσκεκλημένος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του 12ου Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσου.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στα γραφεία της Περιφέρειάς μας τον Υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη, έναν άνθρωπο που ως επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, χάρισε στη χώρα μας την πρωτιά σε όλη την Ευρώπη, αναφορικά με την υποβολή και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, της ελληνικής πρότασης για το περιεχόμενο του εθνικού μας προγράμματος έργων και δράσεων, μέσα από τη μεγάλη ευρωπαϊκή χρηματοδοτική πρωτοβουλία NEXTGENERATIONEU» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας: «Ευχαριστώ τον Υπουργό για την αδιάλειπτη προθυμία του να στέκεται στο πλευρό μας και να στηρίζει τον δικό μας σκληρό αγώνα να καλύψουμε τις ανάγκες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου τόσο σε υποδομές όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».

Κατά τη συνάντησή τους, συζήτησαν και για την πορεία του φακέλου του μεγάλου για τη Ρόδο έργου της αποκατάστασης του εμβληματικού Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, που έφτασε πλέον στο στάδιο της έγκρισης των τευχών δημοπράτησης του. Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω έργο έχει εγκριθεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 16,8εκ. ευρώ, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου και η δημοπράτησή του προσδιορίζεται στα τέλη του μήνα.

Το απόγευμα στις 17:00 ο κ. Θ. Σκυλακάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση με τίτλο «Ευκαιρίες και Προοπτικές του Ελλάδα 2.0», που διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου, στην οποία θα μιλήσει και ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε., Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ