20.4 C
Rhodes
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πανηγυρίζουν τα ξένα ΜΜΕ για τον Μπάιντεν – Στους δρόμους οι Αμερικανοί

Ενωτικός, με ξεκάθαρο μήνυμα για να σταματήσει η διχόνοια στην χώρα και να ενωθούν οι Αμερικανοί για έναν κοινό σκοπό, εμφανίστηκε στην πρώτη -πανηγυρική- του ομιλία ο Τζο Μπάιντεν, μετά την εκλογή του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, μπήκε κάνοντας… τζόκινγκ στη σκηνή που στήθηκε στο Γουίλμινγκτον της Πολιτείας του Ντέλαγουερ, όπου τον παρουσίασε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος της χώρας (από το 2021) Καμάλα Χάρις.

Η Χάρις μίλησε πρώτη δημόσια και υποδέχτηκε τον Μπάιντεν, που μετά την εκλογή του μίλησε ενωτικά και στάθηκε αρκετά στο θέμα της πανδημίας και την στήριξη στους επιστήμονες, αλλά και την οικονομία, την ισονομία και την προσπάθεια για να «αποκτήσει η χώρα την αξιοπρέπειά της». O Μπάιντεν έκανε έναν ενωτικό λόγο και ανέφερε κοινότητες όπως τους γκέι, τους τρανς, αλλά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην πανηγυρική ομιλία του.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι θέλει να αφήσει πίσω του το κλίμα σύγκρουσης και διχόνοιας που καλλιέργησε η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Καμάλα Χάρις: Είμαι η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία
Πριν τον Μπάιντεν, στη σκηνή εμφανίστηκε η Καμάλα Χάρις μέσα σε αποθέωση. Η πρώτη γυναίκα, αφροαμερικανή και με ασιατική καταγωγή αντιπρόεδρος της χώρας, στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων πως μπορεί να είναι η πρώτη που παίρνει το συγκεκριμένο αξίωμα, αλλά «δεν θα είμαι η τελευταία».

Στους δρόμους οι Αμερικανοί – Πανηγυρισμοί σε όλη τη χώρα


Λίγα λεπτά αφού οριστικοποιήθηκε η νίκη του Τζο Μπάιντεν, υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας την επιστροφή των Δημοκρατικών στην ηγεσία της χώρας.

Χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν μάσκα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έσπευσαν στον Λευκό Οίκο για να γιορτάσουν έξω από την περίμετρο ασφαλείας καθώς στο βάθος ακούγονταν πυροτεχνήματα. «Ήμουν στο λεωφορείο και πήδηξα έξω για να έρθω εδώ στον Λευκό Οίκο», δήλωσε η Ντόνα Τόμας, κάτοικος της Ουάσινγκτον. «Ήταν κάτι που έπρεπε να γιορτάσουμε. Περιμέναμε τόσο πολύ».


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/enotikos-o-mpainten-stin-proti-toy-omilia

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ