22.7 C
Rhodes
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παύλος Χρηστίδης: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει την επαφή της με την πραγματικότητα

Στην εκπομπή Πρωινοί Τύποι με τους Νίκο Ρογκάκο, Παναγιώτη Στάθη και Ηρώ Ράντου στον ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκε ο Παύλος Χρηστίδης.

Σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση ανέφερε ότι:

Η  κοκορομαχία που έχει στηθεί με το ΣΥΡΙΖΑ δεν ωφελεί πουθενά και δεν κάνει κανέναν σοφότερο υπό την έννοια ότι η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει την ακρίβεια ως ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο ήρθε και  ότι θα φύγει μόνο του. Αρχικά θα έφευγε στα τέλη Δεκέμβρη, στη συνέχεια στα τέλη Γενάρη και φτάνουμε στα τέλη Φλεβάρη και η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι εδώ συνεχώς εντεινόμενη και όπως ακούσαμε προηγουμένως από τον κύριο Φεύγα που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, τώρα  υποστηρίζει ότι θα είναι εδώ μέχρι και τα τέλη του χρόνου.  Αυτό λοιπόν είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό αυτούς τους όρους και χωρίς καμία μέριμνα για τα νοικοκυριά.

38% αύξηση μέσα σε ένα χρόνο του πετρελαίου

23% αύξηση της αμόλυβδης

Όσον αφορά τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε ότι:

Τα μέτρα πρέπει να είναι συγκεκριμένα και να ληφθούν τώρα, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης  μέχρι τα τέλη του 2022 για να βοηθήσουμε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν την κρίση, μείωση στο 6% του  φόρουο οποίος αφορά τα δέκα πρώτα βασικά καταναλωτικά προϊόντα του σούπερ μάρκετ. Ένα νέο ΕΚΑΣ για τους 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Αυτό το οποίο πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι υπάρχουν νέα ζευγάρια τα οποία παλεύουν με 700 και 800 ευρώ εισόδημα και με ενοίκια των 500 ευρώ να επιβιώσουν. Δε μιλάμε πια για καλή ζωή, μιλάμε για κάλυψη βασικών αναγκών και επιβίωση. Αυτό οφείλει να γίνει αντιληπτό.

Υπάρχουν μικρομεσαίες  επιχειρήσεις οι οποίες είναι στο ενοίκιο και οι  πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας τους έχουν φορτώσει ένα ακόμα ενοίκιο το μήνα οδηγώντας τους με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο ή αύξηση των ιδιωτικών χρεών. Έρχεται ένας Αρμαγεδδώνας. Παράλληλα το ζήτημα της συνεχούς αύξησης του κόστους παραγωγής  στον αγροτικό κόσμο είναι κάτι το οποίο μετακινείται διαρκώς και στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές. Δεν γίνεται να μην επιδιώξουμε την πάση θυσία επίλυσή του.

Το πιο τραγικό το οποίο έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή το κόμμα που μας κυβερνά, έχει πολύ μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα  και αρνείται να την αντιληφθεί. Σαν να μην φτάνει όμως όλο αυτό βγαίνουν κεντρικά της στελέχη και απευθύνονται στους πολίτες με τρομερή αλαζονεία.. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε. Συμπιέζονται όλα τα εισοδήματα.Η μισή Αθήνα δεν ανοίγει τους λέβητες πετρελαίου το βράδυ και η άλλη μισή το έχει πάρει απόφαση ότι η θέρμανση είναι πολυτέλεια και ζεσταίνεται με τρόπους που μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ