19.4 C
Rhodes
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Ρεαλιστική λύση για να μην απαξιωθεί η μικρή ακίνητη περιουσία των πολιτών σε οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για την κυοφορούμενη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δίνεται λύση στο ζήτημα της έκδοσης αδειών για τα οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων, για τα οποία η προθεσμία έληγε στις 9 Δεκεμβρίου.

Με τη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση, οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έκδοση προέγκρισης οικοδομικής άδειας και οι σχετικές εγκρίσεις και τα δικαιολογητικά να κατατεθούν αργότερα.

Με αυτή τη ρύθμιση, αποφεύγεται η απαξίωση και η ουσιαστική αχρήστευση της μικρής ακίνητης περιουσίας των πολιτών, που το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου να καταθέσουν μια απλή αίτηση για έκδοση προέγκρισης οικοδομικής άδειας ή εναλλακτικά να υποβάλουν αίτηση για έκδοση βεβαίωσης όρων δόμησης.

Αν ίσχυε η προηγούμενη διάταξη, θα  έπρεπε μέχρι και την 9.12.2022 να έχει εκδοθεί προέγκριση οικοδομικής άδειας, κάτι που ήταν φύσει αδύνατον για όσους δεν είχαν ξεκινήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνος Κόνσολας είχε αναδείξει πρώτος το ζήτημα σε διαδοχικές συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ την 1η Αυγούστου είχε καταθέσει, εγκαίρως, και σχετική ερώτηση στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να μην απαξιωθεί η μικρή ακίνητη περιουσία των πολιτών, αφού ήταν δύσκολη υπόθεση η έκδοση οικοδομικής άδειας μέσα στη συγκεκριμένη χρονική προθεσμία λόγω:

– των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία και της έλλειψης προσωπικού στις πολεοδομίες.

– των εκκρεμών ζητημάτων με το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες.

– των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού και στην εκπόνηση και έγκριση των τοπικών και ειδικών πολεοδομικών σχεδίων.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “OurOceanConference” (OOC-9)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή EUMissionπαρέδωσε στον Περιφερειάρχη τη σημαία της...

Συνάντηση Παναγιώτη Κουνάκη με το Δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη

Με το Δήμαρχο Ρόδου, Αλέξανδρο Κολιάδη, συναντήθηκε ο υποψήφιος...

Εκδήλωση για την ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο από την ΑΧΕΠΑ

Τα μέλη της ΑΧΕΠΑ, συνεχίζοντας την πρωτοποριακή τους πορεία,...

Πρόσληψη 41 υδρονομέων από τη ΔΕΥΑΡ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου (ΔΕΥΑΡ) εν...