Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα έχουν αύριο Παρασκευή οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχουν αύριο Παρασκευή στην Αθήνα, οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας.


Η συνάντηση, στην οποία θα τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες, έχει προσδιοριστεί για τις 11:00 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εντάσσεται δε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών με τους Περιφερειάρχες που έχει καθιερώσει ο Πρωθυπουργός, με την πορεία υλοποίησης των  Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, την ενίσχυση των Περιφερειακών Σχεδίων Ανάπτυξης και τον συντονισμό μεταξύ Κυβέρνησης και Περιφερειών, να αποτελούν τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης.

Στην τρέχουσα περίοδο, κυρίαρχα θέματα είναι :

● Ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξαιρετικά μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Υπουργείο Εσωτερικών

● Η ανάγκη ενίσχυσης της οικονομικής θέσης των Περιφερειών, που σήμερα καλούνται να ανταπεξέλθουν σε αυξημένες ανάγκες με πόρους αποκλειστικά εξαρτώμενους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, συντριπτικό ποσοστό των οποίων οδηγείται σε δαπάνες συντήρησης οδικού δικτύου και καθαρισμού ρεμάτων, που μόνο ως ανελαστικές μπορούν να χαρακτηρισθούν.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμετανόητη η Χρύσα Καραγιάννη. Σε λίγο θα ζητά από τους Ροδίτες και πιστοποιητικό φρονημάτων!

Αντί συγνώμης, συνεχίζει το αναίσχυντο παραλήρημα πολιτικής μισαλλοδοξίας Απάντηση σε...

Η εμπάθεια της Χρύσας Καραγιάννη κατά του Περιφερειάρχη δεν δικαιολογεί την προσβολή της Ρόδου και των Ροδίων

Αυστηρή απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην  αναπαραγωγή της...

Μήνυμα του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τη νέα σχολική χρονιά

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι από...