22.7 C
Rhodes
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου για την απεργία στις 26/11

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

  Την ίδια στιγμή που το δεύτερο κρούσμα της πανδημίας έχει φουντώσει, που καθημερινά οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων ανεβαίνουν, η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας, φροντίζει για άλλη μια φορά να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Μέσα στην καραντίνα φέρνει ένα νέο νομοσχέδιο έκτρωμα που μας γυρνάει έναν αιώνα πίσω!

   Χαρακτηριστικά το εν λόγο νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

10ωρή δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, μέτρα που χτυπούν την συνδικαλιστική οργάνωση και την απεργία, θέτουν εμπόδια στις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων.

   Τα μέτρα αυτά που περνάει η κυβέρνηση έρχονται να προστεθούν στην ήδη ασφυκτική κατάσταση που ζουν οι εργαζόμενοι. Στα εξαντλητικά ωράρια και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην απληρωσιά που επικρατεί σε διάφορους κλάδους. Στα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που πολλοί περιμένουν να πάρουν ακόμα, για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Στην αβεβαιότητα που έχουν πολλοί συνάδελφοι της περιοχής μας, έχοντας βρεθεί ξεκρέμαστοι, αφού μεγάλο μέρος των εργαζομένων στην περιοχή τη φετινή σεζόν είτε δεν δούλεψαν ούτε μια μέρα, είτε δούλεψαν 1-2 μήνες χωρίς να έχει προβλεφθεί γι’ αυτούς καμία ενίσχυση για να βγάλουν τον χειμώνα.

Απέναντι σε όλα αυτά δεν μένουμε παρατηρητές!

Τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε, να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να διεκδικήσουμε όλα  τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, της υγείας, της ζωής, του εισοδήματός μας.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου στηρίζει την κίνηση που κάνουν δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα σε όλη την χώρα να οργανώσουν απεργία στις 26 Νοέμβρη!

Στην περιοχή μας βέβαια η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου απέδειξε για άλλη μια φορά την υποταγή της στα καλέσματα τόσο της κυβέρνησης, όσο και της εργοδοσίας για επιβολή σιγής νεκροταφείου. Αντί να συνταχθεί με το κάλεσμα για απεργία, όπως θα περίμενε κανείς να κάνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων όταν με νομοσχέδιο μας γυρνάνε στον προηγούμενο αιώνα,  αρνήθηκε να πάρει απόφαση, βάζοντας ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στο να ενώσουν οι εργαζόμενοι της περιοχή μας τη φωνή τους με τους χιλιάδες συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα!

 Οι εργαζόμενοι μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, να μην περιμένουν κανέναν από αυτούς που τόσο χρόνια βάζουν ταφόπλακα στο μέλλον τους. Έχουμε την πείρα από την αγωνιστική στάση που δείξαμε μπροστά στις 17 Νοέμβρη και στο νησί μας και σε όλη την Ελλάδα, που έσπασε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Που έδειξε με το πιο αποκαλυπτικό τρόπο πως η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την υγεία και την ασφάλεια του λαού, αλλά αυτό που έχει ως στόχο είναι το να ξεμπερδεύει με τους αγώνες και το οργανωμένο ταξικό κίνημα.

  Η απάντηση που πήρε από τους εργαζόμενους έδειξε στην πράξη, πως η εργατική τάξη όταν είναι ενωμένη και αποφασισμένη μπορεί να πετύχει τους στόχους της.  Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο πίσω, μπροστά σε αυτήν την κατάσταση. Είναι η στιγμή να οργανώσουμε τον αγώνα μας, παίρνοντας σαφώς όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε γνώμες αλλά και να οργανωθούμε για την συνέχεια. Αφού όπως όλα δείχνουν, η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν πρόκειται να σταματήσει, το ξεσάλωμα της εργοδοσίας θα είναι εδώ, να μας αφήνει εκτεθειμένους στη πανδημία.

  Δυναμώνουμε την δράση μας έτσι ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα των εργαζομένων, να μην μείνει κανένας ανενημέρωτος για το τι ετοιμάζει η κυβέρνηση μαζί με τους εργοδότες και τα τσιράκια τους.

Διεκδικούμε:

  •        Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς.
  •         Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ
  •       Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες, που και στην περιοχή μας παρατηρήθηκε συνωστισμός, ιδιαίτερα στις ώρες μετακίνησης των μαθητών.
  •        Άνοιγμα των σχολείων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.
  •         Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους.
  •         Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.
  •       Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμα τους.
  •        Να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους.
  •       Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό για όλους τους ανέργους και όσους είναι σε αναστολή. Καμία διακοπή σύνδεσης.
  •    Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξανά εκτός επιλογών τα Δωδεκάνησα για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνεται μια μεγάλη πολιτική μάχη,...

Στην 9η διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Oceans” (OOC-9), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε δύο θεματικά πάνελ συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος...

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Επισκέψεις εργασίας πραγματοποίησε ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής...