Συνάντηση πραγματοποίησε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
Ο Άλεξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε:
Η δουλειά που είχε γίνει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι η άσκηση ελέγχου για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν είναι ζήτημα ανεπάρκειας των κρατικών λειτουργών αλλά πολιτικής βούλησης.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε έδειξε τις προθέσεις της για τις εργασιακές σχέσεις αλλά και απέναντι στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, μέσα από την κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας. Σήμερα έρχεται να προτείνει τη μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή.
Τα τελευταία δύο χρόνια το ΣΕΠΕ δεν βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους στο βαθμό που βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια. Η υποβάθμισή του είναι μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ.
Τα τελευταία δύο χρόνια το ΣΕΠΕ δεν βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους στον βαθμό που βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια. Η υποβάθμισή του είναι μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ. https://t.co/rQXSMJBUP1
— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) May 27, 2021





















