18.2 C
Rhodes
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Το χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων στη Βουλή

Μπαράζ συνεδριάσεων αναμένεται στη Βουλή για το «καυτό» θέμα των υποκλοπών, με την πολιτική αντιπαράθεση να κορυφώνεται την Παρασκευή (26/8) με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων στη Βουλή, την Τετάρτη 24/8 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, ώστε να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του ως νέος διοικητής της ΕΥΠ. Θα ακολουθήσει την Παρασκευή 26/8 προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών.

Τη Δευτέρα 29/8 θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, μετά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής -πρόταση με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντονίζουν τα πυρά τους απέναντι στην κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Mega, ζητώντας να καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εκτός από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη – τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα καταψηφίσει καθώς πρόκειται για επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίον χαρακτηρίζουν «εγκέφαλο» της υπόθεσης – ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, η ειδική εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του το ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της Βουλής εκτός από την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητά και σύσταση εξεταστικής επιτροπής που αντικείμενο της θα είναι «η εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού στην Ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκομένου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Πηγή: Reporter.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έως 27/3 οι αιτήσεις για την ενίσχυση ίδρυσης και λειτουργίας νέων ΜμΕ, μέσω ΕΣΠΑ

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνει την παράταση...

Επίδομα θέρμανσης: Ερχονται ακόμη δύο πληρωμές, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή της επόμενης δόσης του επιδόματος...

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση των παραθαλάσσιων περιοχών

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ερχεται πλατφόρμα για «μπλόκο» στο τεκμαρτό εισόδημα – Η διαδικασία

Τι μπορεί να κάνει μετά ο ελεύθερος επαγγελματίας,που θεωρεί...