4 αλήθειες για το ΕΣΥ που παραποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, στην κορύφωση της υγειονομικής μάχης, να πολεμάει την αλήθεια αντί για την πανδημία, τόσο θα υπενθυμίζουμε τα πραγματικά στοιχεία:

1. Αυξήθηκαν οι ΜΕΘ κατά 123% (από 557 σε 1242).

2. Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά 25% (από τα 3,8 δις πριν την πανδημία στα 4,8 δις σήμερα).

3. Αυξήθηκε το προσωπικό που υπηρετεί στο ΕΣΥ κατά 14%, μέσα με μερικούς μήνες (από 88.690 σε 100.984).

4. Θα μονιμοποιηθούν, ύστερα από κρίση, περισσότεροι από 4000 γιατροί και νοσηλευτές.

Το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της Κυβέρνησης είναι ότι ενώ κάθε χρόνο τέτοια εποχή είχαμε 30-35 αναμονές για κλίνες ΜΕΘ, σήμερα, εν μέσω πανδημίας δεν υπάρχει καμία αναμονή.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υπευθυνότητα και παρά τις αντιξοότητες αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια παγκόσμια υγειονομική κρίση, ενδυναμώνοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει τα πραγματικά δεδομένα και αδυνατεί να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση διαχείρισης της πανδημίας. Για άλλη μια φορά δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Παππάς: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της ανεπηρέαστη και στην ώρα της»

Συνέντευξη του Γιάννη Παππά στην «Α» Μπήκε στην πολιτική, για...

Τσίπρας: Ζυγώνει η ώρα που όλοι θα κληθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας

Μέσω άρθρου του με τίτλο «Ώρα ευθύνης», ο πρώην...

Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης

Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού...

«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την βελτίωση του τηλεοπτικού σήματος στην Κάρπαθο με την εγκατάσταση αξιόπιστης ψηφιακής υποδομής»

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης...