Eπίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται αναστολές, δώρο και επιδόματα ανεργίας

Στις 12 Ιανουαρίου θα πληρωθούν την αποζημίωση των 534 ευρώ οι εργαζόμενοι των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων σύμφωνα με τον προγραμματισμό της απερχόμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, ενώ οι άνεργοι των οποίων η επιδότηση έληξε τον περασμένο Νοέμβριο θα λάβουν το επίδομα μέσα στον Ιανουάριο.

Επίσης, μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα καταβληθεί από το κράτος η αναλογία του δώρου Χριστουγέννων για τους μισθωτούς και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο του 2020.

Συγκεκριμένα, οι μισθωτοί που έχουν τον Δεκέμβριο χρόνο αναστολής θα λάβουν και ένα δεύτερο τμήμα του δώρου Χριστουγέννων μέσα στον Ιανουάριο από το κράτος, που υπολογίζεται περίπου στα 60 ευρώ.

Τέλος, μέσα στον μήνα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 100.000 επιστήμονες. Το επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια σε δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντιάτρους, γεωτεχνικούς, λογιστές, οικονομολόγους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές, οικονομολόγους και κτηνίατρους.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού (534 ευρώ), οι εργαζόμενοι των οποίων συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ. Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη κι όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο Π.Σ. Εργάνη μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη του έως 31 Δεκεμβρίου. Εντός της ίδιας προθεσμίας είναι δυνατή η υποβολή αρχικών δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων των αναστολών των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους.

Πηγή: Reporter.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 29,1%, δεύτερη η ΕΛΑΣ με 15,5%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ 13,2%

Το 45% θα ήθελε σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις...

Στο φουλ οι μηχανές για τα ψηφοδέλτια – Τα ονόματα που συζητούνται στα κόμματα

Η μεταγραφολογία δίνει και παίρνει, παρά το γεγονός ότι...

Μειώσεις τιμών σε περισσότερα από 1.600 προϊόντα – Τι αλλάζει στο ράφι

Η «Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών» κάνει πρεμιέρα με συμμετοχή...