21 C
Rhodes
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Oruc Reis : Νέο προπαγανδιστικό βίντεο – υπερπαραγωγή

Νέο βίντεο των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας «αποθεώνει» το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο φαίνεται να πλέει σε συνοδεία με τις φρεγάτες του.

Δεν έχουν τέλος τα προπαγανδιστικά βίντεο που δημοσιεύει η Τουρκία για το Oruc Reis.

Νέο βίντεο των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας «αποθεώνει» το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο φαίνεται να πλέει σε συνοδεία με τις φρεγάτες του.

«45 χιλιάδες ώρες πλεύσης σε 82 ημέρες» γράφει ο τίτλος του βίντεο.

Απίστευτες δηλώσεις Τσαβούσογλου

Οι προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της Άγκυρας ξεπερνάνε κάθε όριο, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να υποστηρίζει πως η Ελλάδα… παραβίασε τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης, σε φόρουμ που διοργανώθηκε στην Ιταλία για τον «Διάλογο στη Μεσόγειο», ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα πως αύξησε την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο «παραβιάζοντας» -όπως είπε- την υποτιθέμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα.

«Έχουμε προειδοποιήσει και περιμένουμε υπομονετικά την ανταπόκριση της Ελλάδας. Έχουμε καλέσει επανειλημμένα την Ελλάδα και την Κύπρο για την εξεύρεση λύσης, ώστε να σταματήσουν οι δραστηριότητες της ανοιχτής θάλασσας. Περιμέναμε μέχρι το 2018 για να αρχίσουμε τις γεωτρήσεις στην περιοχή» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, προχώρησαν στη σύσταση του Forum Eastmed αφήνοντας εκτός την Τουρκία που διαθέτει, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: tovima.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Το πρόγραμμα για τον κοινωνικό τουρισμό αφορά 300.000 δικαιούχους Πρεμιέρα...

Τράπεζα θεμάτων: Προβλήματα και σήμερα στα σχολεία – «Έπεσε» ξανά η πλατφόρμα

Αλαλούμ και σήμερα στα σχολεία καθώς όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί...

Υπ. Παιδείας: Από επίθεση χάκερ το πρόβλημα στην τράπεζα θεμάτων – Κανένας κίνδυνος για τις Πανελλήνιες

Κοινή ανακοίνωση υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ενημερωτικό σημείωμα για το...

Ενθουσιώδης υποδοχή του Γιάννη Παππά, στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Συζήτηση για τις επιτυχίες που κατάφερε η Ελληνική Κυβέρνηση...