Ανακοίνωση Δήμου Αστυπάλαιας για την κατάταξη στο “βαθύ κόκκινο”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έχουν ήδη περάσει 14 μέρες από τις 21 Μαρτίου του 2021 όταν και ανιχνεύσαμε τα πρώτα έξι (6) κρούσματα στο νησί μας, ύστερα από διεξαγωγή 70 rapid test και πριν από 12 μέρες (στις 23 και 24 Μαρτίου) ανιχνεύσουμε αλλά 14 κρούσματα αφού έγιναν 750 τεστ από τον ΕΟΔΥ της Πάρου.

Στην συνέχεια μετά από διενέργεια επιπλέον rapid test από το ΠΠΙ Αστυπάλαιας εντοπίστηκαν αλλά 10. Πλέον και ενώ πια δεν έχουμε κανένα νέο κρούσμα εδώ και πέντε (5) μέρες, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε στην Πολιτική Προστασία ότι πρέπει να μας κατατάξει στο βαθύ κόκκινο!!!

Τους ‘’ευχαριστούμε’’ αλλά τώρα η κατάταξη αυτή είναι απολύτως άκαιρη και περιττή.

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία Κω και το περιφερειακό ιατρείο Αστυπάλαιας απομονώσαμε τους πάσχοντες και ενημερώσαμε όσους είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους να απομονωθούν, κλείσαμε τα καταστήματα ακόμα και των τροφίμων για πέντε και πλέον ημέρες, ενώ συνεχίσαμε να κάνουμε rapid test στον πληθυσμό μας. H κυκλοφορία ελαχιστοποιήθηκε καθώς και οι κάθε είδους επαφές.

Το αποτέλεσμα ήταν τα κρούσματα να περιοριστούν όλα σε συγκεκριμένες οικογένειες, να μη γίνει καμιά περαιτέρω εξάπλωση του κορονοιού, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και ο εμβολιασμός για τις ηλικίες άνω των 60 ετών, όπου και πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί την Πέμπτη 01/04/2021, έως και το Σάββατο 03/04/2021 των πρώτων 150 δημοτών άνω των 60 ετών.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν την Τρίτη 06/04/2021 με νέα αποστολή 160 ακόμα εμβολίων ώστε να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι άνω των 60 ετών.

Η διαβεβαίωση που έχουμε είναι ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν με διαρκείς αποστολές εμβολίων, ώστε να εμβολιαστούν τελικώς όλοι οι κάτοικοι ανεξαρτήτως ηλικίας τις επόμενες 10 ημέρες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΜΗΝΕΑΣ

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Παππάς: Προχωρά η επισκευή του ελικοδρομίου της Χάλκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης για την επισκευή του ελικοδρομίου...

Απάντηση της Περιφέρειας στις απειλές Βαγιανού περί καταγγελίας της σύμβασης για το Φράγμα Γαδουρά

Ο Βαγιανός απειλεί με άσκηση δικαιώματος που το Ελεγκτικό...

«Πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των αλιέων προτείνει ο Μάνος Κόνσολας»

Με νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής...

Γ. Νικητιάδης σε ΝΔ: Μπαταχτσήδες στο Μεταφορικό Ισοδύναμο. Καμία δέσμευση για τους πληγέντες του «BLUE CARRIER 2»

Την απουσία συγκεκριμένης κυβερνητικής δέσμευσης για τη χρηματοδοτική στήριξη...