Αποστομωτική Τοποθέτηση Του Σωτήρη Βαγιανού Για Τη Χρηματοδότηση Του Άκτωρ: “Το Έργο Χρηματοδοτείται Από Το ΠΔΕ – Το Ομολόγησε Η ΠΝΑΙ”

Με μία αιχμηρή και απολύτως τεκμηριωμένη τοποθέτηση, ο Σωτήρης Βαγιανός έβαλε τέλος στη φημολογία και τις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης του εργοταξίου του Άκτωρ στα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Βαγιανός, απαντώντας σε πρόσφατο κύμα αμφισβήτησης, κατέδειξε και σήμερα Οπως και στην παρουσίαση του, με αδιάσειστα στοιχεία, ότι το έργο χρηματοδοτείται πράγματι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)
Στον πίνακα μας παρατέθηκε και άλλο στοιχείο που αποδεικνύει τους ισχυρισμούς αφού το έργο 24β, που αφορά την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης λειτουργίας και συντήρησης, είναι καταγεγραμμένο και ενταγμένο στα έργα του ΠΔΕ Δωδεκανήσου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑΙ), εκδίδοντας σχετική πρωινή ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαιώνει επίσημα τη χρηματοδότηση από το ΠΔΕ το οποίο αν και είναι εθνικοί πόροι και παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους έργα φέρεται να απαγορεύεται να χρηματοδοτούνται από το εν λόγω πρόγραμμα.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Βαγιανού αφήνει σοβαρά ερωτήματα ανοιχτά:
• Με ποιον τρόπο πέτυχε η ΠΝΑΙ να χρηματοδοτήσει το έργο από το ΠΔΕ;
• Υπάρχει παραθυράκι στη νομοθεσία ή έγινε κάποια παρέκκλιση;

Η κοινή γνώμη περιμένει απαντήσεις και ο ίδιος ο Βαγιανός αφήνει να εννοηθεί ότι το παρασκήνιο της απόφασης αυτής θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Η υπόθεση αυτή δεν είναι μόνο τεχνικής σημασίας. Είναι πολιτικά και ηθικά φορτισμένη, καθώς εγείρει σοβαρά ζητήματα διαφάνειας, νομιμότητας και ίσης μεταχείρισης.

Το βέβαιο είναι πως, με την τοποθέτησή του, ο Σωτήρης Βαγιανός δεν άφησε περιθώρια για αμφιβολίες: το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ και αυτό πλέον δεν αμφισβητείται ούτε από την ίδια την ΠΝΑΙ.
Αν και σε νέο δελτίο δείχνει τον παραλογισμό που επικρατεί αμφισβητώντας τα πρωινά της λεγόμενα.

Πηγή: rodosreport.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Νικητιάδης: Ο Πρωθυπουργός στη Λέρο επισκέφθηκε μερικώς ανακαινισμένες πτέρυγες σε ένα Νοσοκομείο χωρίς γιατρούς

Δήλωση Γιώργου Νικητιάδη, Βουλευτή Δωδεκανήσου, τ. Υφυπ. Πολιτισμού –...

Γ. Νικητιάδης: Στη Βουλή η κατεπείγουσα αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου σε Επαγγελματικό Κλιμάκιο

Την κατεπείγουσα ανάγκη αναβάθμισης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β΄...

Ο Δήμος Ρόδου στο πλευρό των παραγωγών για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές του 2023

 Σύσκεψη με κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α. για την υλοποίηση του...