Επιτροπή ειδικών: Καμία άρση μέτρου έως την Πρωτομαγιά

«Φρένο» στην άρση των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού έβαλε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης (30/3).

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της επιτροπής είναι να παραμείνουν τα μέτρα ως έχουν έως και την Πρωτομαγιά με πιθανή μέρα χαλάρωσης την επόμενη, δηλαδή στις 2 Μαΐου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το Πάσχα θα ισχύσουν όσα μέτρα είναι ακόμα σε ισχύ. Παραμένει, δηλαδή, η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αλλά και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης ήταν το ενδεχόμενο άρσης του μέτρου επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσηλείας από κορoνοϊό, καθώς και του αρνητικού τεστ των ανεμβολίαστων για την πρόσβαση σε επαγγελματικούς και χώρους διασκέδασης.

Η συνεδρίαση της επιτροπής έγινε σε μια κρίσιμη συγκυρία καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των δεικτών της πανδημίας, με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά πάνω από τις 20.000.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων παραμένει αυξημένος, κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, τις ημέρες της Αποκριάς, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Πηγή: Reporter.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέοι κανόνες για τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος – Όλη η διαδικασία

Ιδιαίτερη σημασία έχει η διαδικασία που καθιερώνεται για τους...

Στις 8 Σεπτεμβρίου η υπογραφή Ελλάδας – Ιταλίας για την πρόσκτηση δύο ιταλικών φρεγατών τύπου FREMM

   Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026 πρόκειται να υπογραφεί η...

Έρχονται νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος – Στο τραπέζι έκτακτα μέτρα

ην Κυριακή η τιμή βρισκόταν στα 109,45 ευρώ/MWh και...

Μητσοτάκης: Καταργούνται οριστικά οι περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου στις συντάξεις χηρείας

«Από σήμερα έως την Παρασκευή ολοκληρώνεται η καταβολή των...