Η μεταβίβαση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ, θίγει τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου

Δήλωση Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μετά τη διαρροή δημοσιευμάτων περί παραχώρησης του 16% των Μετοχών του ΟΛΠ από το Ελληνικό Δημόσιο στην COSCO

Από το Βήμα της Βουλής ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, τοποθετήθηκε για το ζήτημα των διαρροών που θέλουν την Κυβέρνηση να συμφωνεί στην παραχώρηση του 16% των Μετοχών του ΟΛΠ, στην COSCO.

«Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δρομολογούνται εξελίξεις αναφορικά με την μεταβίβαση του 16% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), από το ΤΑΙΠΕΔ προς την COSCO.

Για να γίνει αυτό, προϋπόθεση είναι μέχρι τις 11 Αυγούστου του 2021, 5 χρόνια δηλαδή μετά την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης, να έχουν ολοκληρωθεί οι 11 υποχρεωτικές επενδύσεις, ύψους 295 εκ.

Αυτές οι υποχρεωτικές επενδύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, με ευθύνη της COSCO. Ενώ, σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης και τη Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών δεν επιτρέπεται να μεταβιβαστεί το 16% των μετοχών , αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι επενδύσεις, και πρέπει να επιβληθούν ποινικές ρήτρες, οι οποίες υπολογίζονται με το άρθρο 16 της Σύμβασης.

Εάν η Κυβέρνηση δεν προχωρήσει στις παραπάνω ενέργειες, διαπράττει παράβαση καθήκοντος, θίγει το Δημόσιο συμφέρον και προκαλεί βλάβη στα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, αφού, προφανώς, δεν θα εισπράττεται και το 16%  από τα κέρδη της εταιρείας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να εφαρμόσουν τις Συμβάσεις και να μην προχωρήσουν σε καμία συμφωνία, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Παππάς: Τις επόμενες μέρες προκηρύσσονται σημαντικές θέσεις ιατρών στα Δωδεκάνησα

Μετά από συντονισμένες ενέργειες με όλους τους Διοικητές των...

Δυναμική παρουσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου στη Seatrade Cruise Global στο Μαϊάμι

Η Ρόδος ενισχύει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη...

Nησιωτική Δικαιοσύνη: Μπορεί να ευδοκιμήσει αυτός ο όρος στην Ελλάδα;

Τον τελευταίο καιρό, η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο της...