Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θωρακίζει την Κω και τη Νίσυρο έναντι των πλημμυρικών φαινομένων

Υπεγράφη η σύμβαση τριετούς διάρκειας με τον ανάδοχο, για τον καθαρισμό των ρεμάτων

Στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας των νησιών της, μέσω της  σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για την εκτέλεση του έργου «Καθαρισμός Ρεμάτων νήσων Κω και Νισύρου, για χρονικό διάστημα τριών ετών».

Η σύμβαση, τριετούς διάρκειας,  είναι ύψους  886.154,07 ευρώ.

 Το έργο χρηματοδοτείται  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αφοράστον καθαρισμό των ρεμάτων στα παραπάνω νησιά, καθώς και στην αποκατάσταση υφιστάμενων τεχνικών έργων, ώστε αυτά να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα για την απορροή των ομβρίων υδάτων και να μειωθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Σημειώνεται ότι διαγωνισμοί για τον καθαρισμό των ρεμάτων έχουν διενεργηθεί από την Περιφέρεια  με σκοπό να θωρακιστεί έναντι του πλημμυρικού κινδύνου το σύνολο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμετανόητη η Χρύσα Καραγιάννη. Σε λίγο θα ζητά από τους Ροδίτες και πιστοποιητικό φρονημάτων!

Αντί συγνώμης, συνεχίζει το αναίσχυντο παραλήρημα πολιτικής μισαλλοδοξίας Απάντηση σε...

Η εμπάθεια της Χρύσας Καραγιάννη κατά του Περιφερειάρχη δεν δικαιολογεί την προσβολή της Ρόδου και των Ροδίων

Αυστηρή απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην  αναπαραγωγή της...

Μήνυμα του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τη νέα σχολική χρονιά

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι από...