Μπάιντεν: Πύραυλος της ουκρανικής αεράμυνας έπληξε την Πολωνία

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα στους εταίρους του στο ΝΑΤΟ και στη G7 ότι το πλήγμα με τους δυο νεκρούς στην Πολωνία ήταν αποτέλεσμα της ουκρανικής αεράμυνας, σύμφωνα με το Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, ο Μπάιντεν είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στην Ινδονησία, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο της G20, ότι είναι «απίθανο» η Ρωσία να εξαπέλυσε τον πύραυλο αυτό.

«Ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία εκτοξεύτηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις για να αναχαιτίσει το ρωσικό πύραυλο», δηλώνουν και τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Associated Press επικαλούμενοι την προκαταρκτική έρευνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: «Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου στην Πολωνία δείχνουν συντρίμμια που, σύμφωνα με ειδικούς της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, ανήκουν σε πύραυλο S-300 της ουκρανικής αεροπορίας», ανέφερε. 

Από την πλευρά του, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα σημείωσε ότι η Βαρσοβία δεν έχει ακριβείς πληροφορίες των οποίων οι πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της χώρας του.

Πηγή: Reporter.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενά του Ορμούζ: «Δραπέτευσαν» πέντε κρουαζιερόπλοια

Πώς έφυγαν από τα Στενά του Ορμούζ, αξιοποιώντας ένα...

IEA: Η Ευρώπη έχει καύσιμα αεροσκαφών μόνο για 6 εβδομάδες – Πιθανές ακυρώσεις πτήσεων

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), Φατίχ Μπιρόλ,...

Οι Χούθι «μπήκαν» στον πόλεμο: Πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ και νέα απειλή γενικευμένης σύρραξης

Σε νέα, επικίνδυνη φάση εισέρχεται η σύγκρουση στη Μέση...

Ο Τραμπ επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς σε δεκάδες χώρες – Τι ισχύει για ΕΕ και Καναδά

Νέο αυξημένους δασμούς επιβάλλει με απόφασή του ο πρόεδρος...