Πλεύρης: Επιστρέφει από Δευτέρα η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση – Απελευθερώνεται το ωράριο – Τι θα γίνει στα γήπεδα

Η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών – Μόνο για καθήμενους η διασκέδαση – Παραμένει ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα

Την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε, επιστρέφει η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ καταργείται ο περιορισμός του ωραρίου.

Η χαλάρωση των περιορισμών -όπως διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας, καθώς ο κ. Πλεύρης δεν το ανακοίνωσε- θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Την ίδια ώρα, παραμένει ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών, η οποία άναψε το «πράσινο φως» για μερική άρση των μέτρων στην εστίαση και επιστροφή της μουσικής στα καταστήματα.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε πως δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως τις 7 Φεβρουαρίου, καθώς πολλοί εμβολιασμοί αναβλήθηκαν, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Πηγή: protothema.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα πάρουν 150 ευρώ και ποιοι 400 ευρώ παραπάνω από πέρυσι

Στήριξη σε δύο μέτωπα στις 30 Νοεμβρίου - Έως...

Τράπεζες: Αλλάζουν τα μέτρα ασφαλείας σε καταστήματα και ΑΤΜ – Πότε θα μπορεί να απαγορεύεται η είσοδος σε συναλλασσόμενο

ία από τις σημαντικότερες προβλέψεις αφορά την υποχρεωτική εγκατάσταση...

Νέα «καρφιά» Καραμανλή: Κανείς δεν σέβεται όποιον δεν υπερασπίζεται τις αρχές του

Σαφείς αιχμές για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης άφησε...