Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό καθηγητή ιατρικής Ναντίρ Αρμπέρ

Συνάντηση με τον Ισραηλινό Καθηγητή Ιατρικής Nadir Arber, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη νέα θεραπεία για τον κορωνοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την έναρξη των κλινικών δοκιμών στην Ελλάδα του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της νόσου COVID-19.

Η κλινική μελέτη στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί καταρχάς σε τρία Ιατρικά Τμήματα ελληνικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων – δύο στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και ένα στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια της συζήτησης που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό ομόλογό του Benjamin Netanyahu, κατά την επίσκεψή του στις 8 Φεβρουαρίου στην Ιερουσαλήμ. Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στον κ. Netanyahu την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετάσχει και η χώρα μας στις κλινικές δοκιμές, κάτι που είχαν ζητήσει αρκετές ακόμη χώρες. Την επομένη της συνάντησης των δύο ηγετών, είχε πραγματοποιηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του Ισραηλινού Καθηγητή Nadir Arber.

Στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρύτερης συνεργασίας και στον τομέα της βιοτεχνολογίας, ενώ κατά την έναρξη ο κ. Arber μετέφερε στον κ. Μητσοτάκη και τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού Netanyahu.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νικητιάδης από Θεσσαλονίκη στη Γ.Σ. των Επιμελητηρίων: «Πλήρης εγκατάλειψη των ΜμΕ – Απορώ πώς επιβιώνετε»

Η πλήρης εγκατάλειψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), η έλλειψη...

«Νέα παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τον επανακαθορισμό των αντικειμενικών αξιών στην Αστυπάλαια»

Επαναφέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα του επανακαθορισμού των αντικειμενικών...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Nα ενεργοποιηθούν εναλλακτικές λύσεις για την κάλυψη της κενής θέσης καρδιολόγου στο ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ  Λέρου»

Να εξετάσει άμεσα το Υπουργείο εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις...