Χαλκιδική : Ιερέας λειτουργούσε με πιστούς παρά τις απαγορεύσεις – 2 συλλήψεις

Ιερέας τελούσε λειτουργία με πιστούς στη Χαλκιδική παρά την απαγόρευση λόγω κορωνοϊού. Τρία πρόστιμα, δύο συλλήψεις και τρεις τραυματίες.

Ένταση επικράτησε το πρωί της Κυριακής σε εκκλησία σε χωριό της βόρειας Χαλκιδικής, ύστερα από καταγγελία για τέλεση λειτουργία με πιστούς παρά την καραντίνα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί μετέβησαν στην εκκλησία και μέσα εντόπισαν πλην του ιερέα δύο πιστούς. Άμεσα προχώρησαν στην επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στους δύο πολίτες και 1.500 ευρώ στον ιερέα.

Μετά τα πρόστιμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο γιος του ιερέα, μαζί με έναν από τους δύο πιστούς επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά στους δύο αστυνομικούς, τραυτίζοντάς τους ελαφρά.

Μάλιστα από τον διαπληκτισμό τραυματίστηκε ελαφρά και ο ένας πιστός.

Οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν προληπτικά στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ τα δύο άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς συνελήφθησαν.

Υπενθυμίζεται ότι η τέλεση λειτουργιών επιτρέπεται στην καραντίνα, μονο με την παρουσία ιερέων και του αναγκαίου προσωπικού χωρίς πιστούς.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/chalkidiki-episodiaki-litourgia-me-tris-travmaties-ke-dio-sillipsis

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα πάρουν 150 ευρώ και ποιοι 400 ευρώ παραπάνω από πέρυσι

Στήριξη σε δύο μέτωπα στις 30 Νοεμβρίου - Έως...

Τράπεζες: Αλλάζουν τα μέτρα ασφαλείας σε καταστήματα και ΑΤΜ – Πότε θα μπορεί να απαγορεύεται η είσοδος σε συναλλασσόμενο

ία από τις σημαντικότερες προβλέψεις αφορά την υποχρεωτική εγκατάσταση...

Ισραήλ-εκλογές: Στο 66,7% η συμμετοχή έως τις 18:00 – Ιστορικό ρεκόρ

Σύμφωνα με την ισραηλινή Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, η συμμετοχή...