Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Οι προσδοκίες των εμπόρων

Παίζει τα «ρέστα» του στις εκπτώσεις το λιανεμπόριο προκειμένου να πάρουν «ανάσα» οι έμποροι

Από την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 θα ξεκινήσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και προαιρετικά ανοικτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα την Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Οι έμποροι εμφανίζονται συγκρατημένοι και εκτιμούν ότι θα παραμείνει ο… γολγοθάς στον τζίρο και κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Καταστηματάρχες αναφέρουν οτι η αγορά έχει νεκρώσει από το φθινόπωρο, όταν άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος.

Οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και η ακρίβεια σε βασικά τρόφιμα, αποθάρρυνε τους καταναλωτές τους τελευταίους μήνες από δαπάνες για ψυχαγωγία και ένδυση. Σύμφωνα με την πρόσφατη ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, πέρυσι το 65,1% των νοικοκυριών αύξησε τις δαπάνες του για λογαριασμούς σπιτιού, το 52,8% για είδη διατροφής, το 51,9% για θέρμανση και το 34,7% για υγεία και φάρμακα.

Προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 8 Μαΐου

Υπενθυμίζεται από τον εμπορικό σύλλογο ότι, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται εφέτος τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες από 1η έως 15 Μαΐου. Συνεπώς εφέτος η έναρξη των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Τέλος, με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00′ – 18:00′.

Πηγή: ot.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 20 έως 24 Απριλίου

Κατά την περίοδο 20 έως 24 Απριλίου θα καταβληθούν 1.366.334.451,81 ευρώ σε 2.666.941 δικαιούχους, στο πλαίσιο...

Τσίπρας: Ζυγώνει η ώρα που όλοι θα κληθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας

Μέσω άρθρου του με τίτλο «Ώρα ευθύνης», ο πρώην...

Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης

Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού...

ΑΑΔΕ: Σχέδιο για 194.000 ελέγχους με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης

Στην υλοποίηση 194.000 φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων προχωρά φέτος...