Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η καταβολή της επιδότησης δόσης στεγαστικού δανείου για τις 93.000 αιτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στο πλαίσιο του προγράμματος Γέφυρα.

Μέχρι σήμερα έχουν απορριφθεί 7.000 αιτήσεις, ενώ εκκρεμεί ο έλεγχος 60.000 αιτήσεων από το σύνολο των 160.000 που έχουν κατατεθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να λάβει ο δανειολήπτης την επιδότηση, θα πρέπει, εάν το δάνειο ήταν ενήμερο έως τις 29 Φεβρουαρίου, αλλά στη συνέχεια τέθηκε σε καθεστώς αναστολής δόσης, να διακόψει την αναστολή. Με δεδομένο ότι πολλές αναστολές δανείων λήγουν στα τέλη Δεκεμβρίου, η επιδότηση σε αυτές τις περιπτώσεις θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από τον Ιανουάριο. Στην περίπτωση που το δάνειο ήταν σε καθυστέρηση, τότε ο δανειολήπτης θα πρέπει να ρυθμίσει το δάνειό του με την τράπεζα.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 12.000 δανειολήπτες δεν έχουν αποδεχθεί την άρση του απορρήτου για τον ή τη σύζυγο και τα εξαρτώμενα μέλη και άρα εφόσον δεν αλλάξουν στάση η αίτησή τους θα απορριφθεί από το σύστημα.

Πηγή: Reporter.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ