Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καλεί δημιουργούς να συμμετάσχουν στο Food Film Menu 2026 του IGCAT

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κινηματογραφιστές, δημιουργούς οπτικοακουστικού περιεχομένου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους Food Film Menu 2026, που διοργανώνει το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT).

Μέσα από το θέμα «Ιστορίες Γεύσης» (Food Stories), οι συμμετέχοντες καλούνται να αναδείξουν τη γαστρονομική κληρονομιά του Νοτίου Αιγαίου, παρουσιάζοντας ιστορίες που συνδέουν τα τοπικά προϊόντα, τις παραδόσεις, τους παραγωγούς, τις συνταγές και τους ανθρώπους του τόπου με την πολιτιστική ταυτότητα των νησιών μας.

Οι ταινίες πρέπει να έχουν μέγιστη διάρκεια πέντε (5) λεπτών, να έχουν παραχθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2021 και να περιλαμβάνουν αγγλικούς υπότιτλους.

Οι καλύτερες συμμετοχές θα επιλεγούν από διεθνή επιτροπή του IGCAT και θα προβληθούν μέσω του Food Film Menu 2026, σε φεστιβάλ και διεθνείς δράσεις προβολής, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του Νοτίου Αιγαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων προβολής του Νοτίου Αιγαίου ως Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019. 

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 29 Ιουνίου 2026.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τους όρους συμμετοχής και να κατεβάσουν τη φόρμα υποβολής από την ιστοσελίδα του IGCAT ή από τα συνημμένα έγγραφα της πρόσκλησης.

Περισσότερες πληροφορίες

• Σελίδα Food Film Menu του IGCAT: ΕΔΩ

• E: publicrelations@pnai.gov.gr

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Περιφέρεια ζήτησε και έλαβε απαντήσεις από τη ΔΕΥΑΡ – Απαντήσεις αναμένει και η κοινωνία της Ρόδου

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου...

Βαγιανός: “Μόνο με το ψέμα ζούμε”

Αυτός θα έπρεπε να είναι ο τίτλος της συνέντευξης...

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πεντασέλιδη αυτοαποθέωση του Σωτήρη Βαγιανού

Κώστας Ταρασλιάς για Σωτήρη Βαγιανό: “Ας καθαρίσει πρώτα τις...

Σεισμός 4 Ρίχτερ δυτικά της Χάλκης

Σεισμός 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:32 το μεσημέρι του Σαββάτου...