Ιωάννης Παππάς: Αναβάθμιση της γραμμής Πειραιάς Κάρπαθο Κάσο και Ρόδο με πλοίο Β κατηγορίας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε επίσημα από τη Βουλή την αναβάθμιση σε κατηγορία Β του πλοίου που θα κάνει το δρομολόγιο από Πειραιά προς Κάρπαθο και Ηρωική Νήσο Κάσο και για τρεις φορές την εβδομάδα και σε δύο δρομολόγια από αυτά θα συνδέεται και με την Κρήτη. Επίσης παρατείνεται για τρεις μήνες η γραμμή που ενώνει τα νησιά της Δωδεκανήσου με την Σάμο.

Το αίτημα του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, που εκφράστηκε στη Βουλή και στις συναντήσεις του στο υπουργείο, καθώς και  των κατοίκων της Καρπάθου  και της Κάσου  γίνεται πράξη και μάλιστα ανακοινώνεται από τα πιο επίσημα χείλη στη Βουλή.

 Συγκεκριμένα τα δρομολόγια από 1η Νοέμβρη θα διαμορφωθούν ως εξής:

1.Πειραιάς- Θήρα -Κάσο -Κάρπαθο- Ρόδο

2.Πειραιά -Θήρα -Ηράκλειο -Κάσο Κάρπαθο -Ρόδο

3.Πειραιά -Θήρα -Ηράκλειο- Σητεία- Κάσο- Κάρπαθο- Ρόδο

Επιπλέον έπειτα από επικοινωνία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, με τον  αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και τον διευθυντή του Υπουργού, σχετικά με το θέμα των αυξημένων τιμών των εισιτηρίων για Κάρπαθο και Ηρωική Νήσο Κάσο, έγινε η συνεννόηση του υπουργείου με την ναυτιλιακή εταιρεία και θα επανέλθουν οι τιμές στα καθορισμένα όρια επιδοτούμενων δρομολογίων.

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εσύ γνωρίζεις πώς είναι να ζεις μόνιμα σε ένα νησί;

Τα νησιά είναι τόποι πρώτα για να ζεις και...

Όταν το εργαλείο γίνεται το θέμα αντί για τα επιχειρήματα

Η Περιφέρεια ειρωνεύεται το ChatGPT, αλλά η ουσία βρίσκεται...

Μετά την απάντηση Βαγιανού, ούτε λόγος για την ταμπακιέρα

Ούτε λόγος για την ταμπακιέρα Από τα «σοβαρά ζητήματα νομιμότητας...

Απάντηση του Χ. Ευστρατίου στον Σ. Βαγιανό

Χρήστος Ευστρατίου: «Από την πλήρη περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων,...