Σοβαρός ο κίνδυνος να αποκλειστούν οι αγρότες της Δωδεκανήσου από τη χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων

Σε παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω αναφοράς, προχώρησε σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με τον σοβαρό κίνδυνο να αποκλειστούν οι αγρότες του Νομού Δωδεκανήσου από τις επικείμενες οικονομικές ενισχύσεις προς τον κλάδο.

Συγκεκριμένα, όπως παρατηρείται και στην σχετική επιστολή της αρμόδιας Αντιπεριφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς, που τα νησιά της Δωδεκανήσου αντιμετωπίζουν, καθίσταται εμπόδιο στο να προσκομίσουν οι αγρότες του Νομού τα απαραίτητα δικαιολογητικά της νόμιμης κατοχής ακινήτων, που ζητούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε να περάσουν από τον διοικητικό έλεγχο στο πλαίσιο της ΕΑΕ 2020 και να λάβουν την αντίστοιχη οικονομική στήριξη.      

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σημείωσε χαρακτηριστικά πως, την ώρα που ο πρωτογενής τομέας των νησιών υφίσταται μια τραγική κρίση, η αρμόδια Πολιτεία, με βάση και την υποχρέωση που έχει για την ενίσχυση της Νησιωτικότητας, οφείλει να αντιμετωπίσει τα ιδιαίτερα προβλήματα προς όφελος των νησιωτών και της τοπικής οικονομίας. Οι αγρότες του Νομού είδαν αυτό το χρόνο τις παραγωγές τους να μένουν απούλητες και ήδη βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, η Κυβέρνηση πρέπει, τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, να μεριμνήσει για την άμεση στήριξή τους, τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου. 

Δημοφιλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

RenoInGR: Με επιτυχία η ενδιάμεση συνάντηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημόσιου κτιριακού αποθέματος της χώρας

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και...

Η Χρύσα Καραγιάννη είπε «όχι» στο Αγαθονήσι για να υπηρετήσει την πολιτική του μαύρου και  της ακύρωσης

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε...

Δράση ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου για τη χρόνια φλεβική νόσο στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου

Ο Δήμος Ρόδου, στο πλαίσιο της ενεργού συμμετοχής του...

Ισχυρή παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στο Ηράκλειο Κρήτης

Με δυναμική συμμετοχή και ουσιαστική εκπροσώπηση του πρωτογενούς τομέα...